Puszysty koktajl idealny na letni poranek, orzeźwiający, z nutą słodyczy. Gęstą konsystencję zawdzięcza bananom, które sprawiają, że jest aksamitny i sycący. Prosty w przygotowaniu, pozwoli zabieganym zaoszczędzić cennego czasu.
Przepis zawdzięczamy naszej szwedzkiej koleżance o imieniu Hanna.
1 l jogurtu melonowo-marakujowego (można zastąpić innym, np. brzoskwiniowym lub marakujowym)
7 dojrzałych bananów
100 ml dżemu truskawkowego (można zastąpić świeżymi truskawkami z brązowym cukrem)
sok wyciśnięty z połowy limonki
Wlej zimny jogurt do blendera, dorzuć pokrojone banany, dżem i sok z limonki. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj schłodzony, posypany cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz