30 grudnia 2012

Hawajskie tosty





Na dworze zimno i śnieg, a na talerzu lato i słońce. Daj sobie trochę radości i ciepła na śniadanie. Tost prosto z Hawajów przeniesie Cię myślami na złocistą plażę nad lazurowym oceanem. Polecamy na noworoczny poranek.



SKŁADNIKI (na 2 tosty)

1 bułka pełnoziarnista
masło
2 plastry sera żółtego lub sera topionego
2 plasterki szynki
2 krążki ananasa z puszki
świeży tymianek lub rozmaryn

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przekrój bułkę wzdłuż na dwie części i posmaruj masłem. Połóż kolejno plasterek sera, szynki i ananasa. Na koniec posyp tymiankiem lub rozmarynem (my użyłyśmy rozmarynu), trochę posól. Wstaw na 10 minut do piekarnika.
Tak przygotowane tosty możesz podawać z ketchupem, majonezem lub sosem czosnkowym.




3 komentarze:

  1. Świetny pomysł :) Uwielbiam kurczaka po hawajsku. Na tostach musi smakować równie dobrze, a i wydaje się idealną przekąską na sylwestrową noc.

    OdpowiedzUsuń
  2. kapitalny tost slodko-kwasno-slony i ten rozmaryn mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sama często takie zajadam:) są przepyszne!:)

    OdpowiedzUsuń